Gulab Churma Rajasthani Dhaba




Gulab Churma 

Here is your chance to taste an authentic and mythological dessert from Rajasthan, Churma!  Shri Shyam makes Rajasthani dhaba churma in different taste.  Now let us know how its test is prepared, firstly thick flour is made by adding water to a good flame and then a large size wick is made.  Keep it to soak lightly, on the other hand, after storing the dried Thapadi with cow dung, fire it and cook it well, and when the Thapadi is cooked properly, the wheat wick is cooked properly on it.  When it is roasted from the mixture, it is prepared very finely, after which it is added desi ghee, sugar burger, cashew nuts, casamis, powdered elaichi, rose water, and rose pan.  After this the sabi is mixed with a good and light fire is cooked, after which small laddus are made from it.  Now your delicious Gulab Churma is ready.  You can contact us for making similar delicious food and sweets Rajasthani Dhaba.
Your own Radheshyam Sahu Ratan Sahu.

Hindi transection 

यहाँ आप के लिए राजस्थान से एक प्रामाणिक और पौराणिक मिठाई का स्वाद लेने का मौका है, चूरमा!  अलग स्वाद में श्री श्याम राजस्थानी ढाबा चूरमा बनाता है। आइए अब जानते हैं इसका टेस्ट कैसे तैयार किया जाता है सबसे पहले मोटे आटे को पानी डालकर अच्छे से लौत बना ली जाती है उसके बाद बड़े साइज़ की बाटी बनायी जाती है। उसको हल्की हल्की सोखने के लिए रख लेते हैं दूसरी ओर गाय के गोबर से सूखी हुई थापडी को जमाकर उसमें आग लगाकर उसे अच्छे से पकाया जाता है तथा थापड़ी अच्छे से पक जाने पर गेहूं की बनी हुई बाटी को उस पर अच्छे से सेका जाता है बाटी के अछे से सिक जाने पर उसका बिलकुल बारीक बुरा तैयार किया जाता है उसके बाद इसमें देसी घी, सकर बुरा, काजू, किसमीस, पीसी हुई ईलाइची, गुलाब जल की कुच बुन्दे और गुलाब की पन्खुडिया डाली जाती हैं। इसके बाद सबी को अछे से मीलाया जाता है और हल्की हल्की आग मैं सेका जाता हैं उसके बाद इससे छोटे छोटे लड्डु बनाये जाते हैं। अब आपका स्वादिष्ट गुलाब चूरमा तैयार है। इसी प्रकार का स्वादिष्ट भोजन और मिठाई बनवाने के लिए आप हमारे से संपर्क कर सकते हैं राजस्थानी ढाबा। 
आपके अपने राधेश्याम साहू रतन साहू।
Rajasthani Dhaba


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