Malai Gatta Rajasthani Vegetable
Besan or gram flour, also known as chickpea flour, is obtained from chickpeas or Bengal gram and is easily available in the markets. Besan is also a common ingredient used in making Indian street food. It is also used to make vegetables or khadi with normal means. First of all, the gram flour is made into water and then it is made into round, then after adding oil in a pan, it is boiled. After that add cumin seeds in ghee and curd made of milk and round gram flour and it is cooked well and add sweet neem leaves to it. After that, tomato and onion gravy is made in a separate skillet. In which cream and mawa are mixed to give test. Now the gravy of pakoras, kadhi and cream onions is cooked together and thus the Rajasthani vegetables of the very tastiest malai gata are prepared. Which people eat with great fervor. Rajasthani Dhaba.
Your own Radheshyam Sahu, Ratan Sahu.
Hindi transection
Besan or gram flour, also known as chickpea flour, is obtained from chickpeas or Bengal gram and is easily available in the markets. Besan is also a common ingredient used in making Indian street food. It is also used to make vegetables or khadi with normal means. First of all, the gram flour is made into water and then it is made into round, then after adding oil in a pan, it is boiled. After that add cumin seeds in ghee and curd made of milk and round gram flour and it is cooked well and add sweet neem leaves to it. After that, tomato and onion gravy is made in a separate skillet. In which cream and mawa are mixed to give test. Now the gravy of pakoras, kadhi and cream onions is cooked together and thus the Rajasthani vegetables of the very tastiest malai gata are prepared. Which people eat with great fervor. Rajasthani Dhaba.
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Hindi transection
बेसन या बेसन, जिसे छोले के आटे के रूप में भी जाना जाता है, छोले या बंगाल के चने से प्राप्त होता है और आसानी से बाजारों में उपलब्ध हो जाता है। बेसन भी भारतीय स्ट्रीट फूड बनाने में इस्तेमाल किया जाने वाला एक सामान्य घटक है। इसका प्रयोग सामान्य तोर से सब्ज़ी या खड़ी बनाने में भी किया जाता हें। सबसे पहले बेसन के अन्दर पानी डाल कर उसका गोल बनाया जाता हे उसके बाद कड़ाई में तेल डालकर उबला जाता हें उस उबलते हुए तेल में बेसन के छोटे छोटे पकोड़े तले जाते हें। उसके बाद घी में ज़ीरा डाल कर ओर दूध से बना दही और बेसन का गोल मिलाकर अछे से पकाया जाता हें तथा स्वाद के लिये इसमें मीठी नीम के पत्ते भी डाल देते हे। उसके बाद एक अलग कड़ाई में टमाटर और प्याज़ की ग्रेवी बनाई जाती हे। जिसमें टेस्ट देने के लिए क्रीम और मावा मिलाया जाता हे। अब पकोड़े, कड़ी और मलाई प्याज़ की ग्रेवी को एक साथ में मिलाकर पकाया जाता हे इस प्रकार बेहद स्वादीस्ट मलाई गटा की राजस्थानी सब्ज़ी तेयार की जाती हें। जिसे लोग बड़े चाव से खाते हें। राजस्थानी ढाबा।
Sandar khadi
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