Baati is a hard bread made from wheat powder commonly known as flour. A little salt, curd (curd) and water are added to the wheat powder. Cumin coriander powder and turmeric can also be added to it to enhance its taste. After that, fire it in wood and cow dung, and cook it in the baati and when it is fully cooked, cracks will come in the Baati. After that they are eaten with great finesse by adding it to native ghee and dhaba with urad dal. Rajasthani Dhaba
Your own Radheshyam Sahu, Ratan Sahu.
Hindi transection
बाटी एक कठिन रोटी है जिसे गेहूं के पाउडर से बनाया जाता है जिसे आमतौर पर आटा के नाम से जाना जाता है। गेहूं के पाउडर में थोड़ा सा नमक, दही (दही) और पानी मिलाया जाता हें। इसका स्वाद बड़ाने के लिये इसमें ज़ीरा धनिया पाउडर और हल्दी भी मिलाया जा सकता हे। उसके बाद लकड़ी और गोबर के कंटे में आग लगाकर उसे पकाकर उसमें बाटी को पकाते हें पूरी पकने पर बाटी में दरारें आ जाती हें। उसके बाद देशी घी में डालकर और ढाबा वाली उड़द की दाल के साथ बड़े चाव के साथ खाया जाता हें। राजस्थानी ढाबा।
Comments
Post a Comment